Johtaja Kalle Kärkkäinen on perustanut Helsingin Teräshuonekalutehtaan aivan mitättömällä pääomalla. Vuonna 1907 Juuantehtaalla syntynyt Kärkkäinen on sanan täydellisimmässä merkityksessä "self made man". Mitään ammattikouluja hän ei ole käynyt, toiminut vain työnteijänä metallialalla. Mutta hänellä on erikoiset teknilliset ja liikealan taipumukset, ja niinpä hän on päässyt niin pitkälle, että voi vain 25-vuotiaana perustaa oman tehtaan.
Sulkekaa ikkuna"Erkki Huttusen suunnittelema uusi pääkonttori on vihitty käyttöön Helsingin Vallilassa. Huttunen on töillään uudistanut teollisuusrakennusten muotokieltä, hän käsittelee rakennuksia ensisijaisesti arkkitehtuurina. Funkkisarkkitehtinä Huttusen työt edustavat lyömättämästi ajan grafiikkaa, lähes kaikki mahdolliset rakennustyypit ovat edustettuina. Esimerkkeinä voidaan mainita Sortavallan hotelli Seurahuone, Varkauden Kansallis-Osake-Pankki, Rauman suojeluskuntatalo, Suomi-Filmin studio, Enson perunapolttimo ja Sievin apteekki. Huttusen seuraava työ on Sokoksen tavaratalo ja hotelli Helsingissä. Sen on määrä valmistua vuodden 1940 olympiakisoihin."
Sulkekaa ikkunaElokuussa kello 6:n jälkeen illalla syttyi Malmilla Pankkitie 4:n portaikossa tulipalo, joka tuhosi nopasti puiset yläkerrokset sekä pohjakerroksen huoneistot. Palo syttyi kun eräs asukas oli kuivattanut, märkiä puita uunissa ja puissa oli tuli jäänyt kytemään. Palon jälkeen asukkaat saivat Malmin työväentalolta tilapäisen asunnon kahdeksi viikoksi. Malmilla toimitettiin keräys kotinsa ja omaisuutensa menettäneille, kerättiin astioita ja vaatteita. Heteka lahjoitti kodittomille hetekat ja Pelastusarmeija auittoi heitä paljon.
(lähde: Malmin kuvalehti 1992)
Sulkekaa ikkunaHitsaaja
Nilsiänkatu 16-20, Vallila • Helsinki • Tekijä Aukusti Veuro
Julkistettu 1948
Kuvanveistäjä Aukusti Veuro oli Sääksmäeltä kotoisin ja opiskeli siellä kuvanveistoa Emil Wikströmin johdolla. Hän toimi myös mm. lankonsa Wäinö Aaltosen joidenkin teosten valajana. Paavo Nurmen patsaan valutöistä hänelle annettiin Grand Prix Pariisin maailmannäyttelyssä 1937. Veuro voitti ehdotuksellaan Mietteissä 1930 järjestetyn Aleksis Kiven patsaan uusintakilpailun, jossa Wäinö Aaltonen sai toisen palkinnon. Kilpailulautakunta päätyi kuitenkin tilaamaan teoksen Aaltoselta. Aukusti Veuron tekemä Aleksis Kiven muistomerkki paljastettiin Nurmijärvellä 1934, mikä on Hitsaajan lisäksi hänen pääteoksiaan. Hitsaaja paljastettiin Heteka OY:n pääportin edustalla 1948. Heteka OY oli perustettu 1932 ja oli suurimpia metallinjalostuslaitoksia Helsingissä. Se valmisti metallihuonekaluja ja hetekoita. Teos ei kuulu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.
Sulkekaa ikkuna